Open middag en vrije markt in Vermaning

Op zaterdagmiddag 28 september werd er een vrije markt en open middag in de vermaning georganiseerd. In de vermaning bezochten ongeveer 150 bezoekers deze activiteiten. De Vrienden van Vermaning haakten aan bij burendag én bij Berltsum Bloeit. Middenin de vermaning voor de preekstoel was een herfsttafel opgesteld met uitsluitend bladeren en bessen uit de tuin van de vermaning. Jong en oud deden mee en alle 22 marktkramen waren bezet. Er was een grote variatie in aanbod bij de standhouders. De standhouders en bezoekers konden ook de opgeknapte ruimtes bekijken en met eigen ogen zien hoe mooi alles opgeknapt is in de oorspronkelijke cultuurhistorische bouwstijl. Voor de schilderbeurt konden bezoekers koeken kopen als actie-artikel met als hoofdsponsor Hellema koeken uit Hallum.

Voor de naamsbekendheid van onze locatie heeft deze middag er toe bijgedragen om met eigen ogen te zien welke verhuurmogelijkheden er zijn en hoe sfeervol is om de ruimtes van de actieve Doopsgezinde Gemeente Berlikum te huren. Vanaf 1 januari 2025 zijn alle opgeknapte benedenruimtes te huur én uiteraard de Mennozaal blijft in de verhuur de hele herfst- en winterperiode. De Doopsgezinde Gemeente Berlikum kijkt uit naar belangstellenden voor verhuur passend binnen onze doelstellingen en wellicht kunnen de toekomstige mogelijkheden besproken worden met Hieke Joostema-Greidanus, 0518-462542 of bram.hieke@gmail.com

Alle vrijwilligers bedankt voor de inzet en voorbereiding van deze geslaagde middag en het Oranjefonds dank voor de financiële ondersteuning.

Vrienden van Vermaning