Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november zijn er boeken- en cadeaumarkten gehouden in de Vermaning en de Mennozaal te Berltsum. Meer dan 5000 boeken en 850 cadeaus maakten de markten voor de bezoekers een mooie gelegenheid om even flink te struinen, andere liefhebbers te ontmoeten in een ontspannen sfeer, en om enkele boeken en cadeau’s aan te schaffen voor anderen of voor zichzelf.

De organisatie was in handen van de Vrienden van Vermaning. De opbrengst komt ten goede aan de verbouw van de voormalige kosterswoning, het voorste deel van de Doopsgezinde Kerk te Berltsum. De verbouwplannen zijn om voor twee derde deel de voormalige kosterswoning om te bouwen tot maatschappelijke ruimte en een derde deel tot een woning te verbouwen. De voormalige kosterswoning is een rijksmonument die we graag in ere houden en mede daardoor liggen de kosten hoger dan een ‘gewone’ verbouw. Middels fondsenwerving en eigen acties willen de Doopsgezinde Gemeente en de Vrienden van Vermaning samen het geld bijeen te brengen om de verbouw financieren. Als de vergunningen en de financiën rond zijn, hoopt voor de Doopsgezinde Gemeente in de loop van 2024 te kunnen starten met de verbouw. De boeken- en cadeaumarkten hebben afgelopen vrijdag en zaterdag een fraai bedrag opgeleverd om ons op weg te helpen.

Op vrijdag 1 december van 14.00-16.30 uur en zaterdag 2 december van 10.00-15.00 uur zijn er opnieuw boeken- en cadeaumarkten, een mooie gelegenheid om ook voor de pakjespieten langs te komen in de Vermaning en Mennozaal te Berltsum!