We wilden het eens anders gaan doen. Meestal houden wij in december twee diensten, één met Advent (begin december) en één met Kerst op de 25e. Beide geplande diensten werden geschrapt en in plaats daarvan één gezellige bijeenkomst voor alle leden en voor genodigden. Dat zijn actieve vrijwilligers van onze gemeente, mensen die betrokken zijn bij het wel en wee van Doopsgezind Berltsum.

Het begon op deze vrijdagmiddag zo om half vijf met koffie/thee en wat lekkers, een zoete inval! Blazersensemble “Nota Feliz” zorgde voor een prima sfeer middels het spelen van kerstmuziek. De vier jongedames zijn allemaal lid van korps OpMaat Berltsum en treden wel vaker op als blaaskwartet. Vanaf deze plek: Jantine, Elske, Lisanne en Doeteke: dank!

Oane Dijkstra deed een inleiding en op een gegeven moment werd op de deur geklopt: het warme buffet, verzorgd door de plaatselijke snackbar, werd binnengereden, zogezegd. Eerst nog een kerstlied zingen en vervolgens kon iedereen opscheppen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen: het smaakte best! Onder eten speelde Nota Feliz kerstnummers en vertelde broeder Oane een kerstverhaal, ook dat hoort erbij.

Al tijdens deze bijeenkomst was te horen: “Dit is hartstikke leuk, soks matte jimme vaker dwan!” Nou, dat komt goed! Nog even een woord van dank aan Hieke Joostema en Aly Bontekoe voor het regelen van één en ander. En de tafels waren fraai aangekleed, daar mocht schrijver dezes voor zorgen. Graag tot ziens!

Bernard Posthumus